Maison verte et bleue Groen en blauw huis
Een plek van ontdekking en belangenbehartiging voor duurzaam voedsel in het hart van Neerpede
nl fr
Ik licht mij in > 

News

VACATURE : ANIMATIE m/v/x -fr/nl

BEPAALDE DUUR tot 31/12/19
Sinds 2012 zet vzw Groen en blauw huis (GBH) zich, in nauwe samenwerking met de gemeente Anderlecht, in voor het behoud van de landelijke bestemming van Neerpede, de laatste grote landbouwzone van Brussel die stad en platteland met elkaar verbindt.
Nog te weinig Brusselaars kennen deze groene ruimte met een rijke biodiversiteit, waar ze zich kunnen ontspannen. Het is ook een landbouwgebied met een belangrijk potentieel om onze stad van voedsel te voorzien.
Het (...)

Lire la suite de VACATURE : ANIMATIE m/v/x -fr/nl

Zin om het land te bewerken? Word vrijwilliger op de landbouwtestruimte van Graines de paysans !

De landbouwtestruimte geeft kansen aan recent opgeleide tuinbouwers om de stiel echt uit te proberen voor ze zich vestigen!
Zeven tuinbouwers en twee tisanières zijn sinds de lente van 2015 gevestigd op twee sites (Neerpede en Vogelzang, in de gemeente Anderlecht). Tijdens het hoogseizoen kunnen ze niet zonder bijkomende handen, om hun bij te staan in het werk (voorbereiding van de grond, zaaien, onderhoud van de gewassen en oogsten).
Weinig ervaring, maar leergierig, of kan je al goed (...)

Lire la suite de Zin om het land te bewerken? Word vrijwilliger op de landbouwtestruimte van Graines de paysans !


Praktische Gids bodemanalyse voor tellen in de stad

Is mijn grond gezond? Hieronder vindt u een praktische gids bodemanalyse voor telen in de stad.
Zin om uw eigen fruit en groenten te telen? Uitstekend idee! Maar hoe kunt u weten of uw grond gezond genoeg is? Twijfelt u, volg dan de bodemgids. Het is voor tuiniers een waar genoegen om heerlijke groenten uit de moestuin te telen en te consumeren. De kwaliteit van de producten hangt natuurlijk af van die van de grond: is de grond vruchtbaar? Rijk aan organische stoffen? Niet-verontreinigd? (...)

Lire la suite de Praktische Gids bodemanalyse voor tellen in de stad