Maison verte et bleue Groen en blauw huis
Een plek van ontdekking en belangenbehartiging voor duurzaam voedsel in het hart van Neerpede
nl fr
Ik licht mij in > 

News

SAVE THE DATE - 10/06/2018

BOERKOZEN FEEST
De terugkomst van de boeren in Brussels!
Het project BoerenBruxselPaysans heeft zoals doelstelling opstartende boeren in Brussel te steunen. De nieuwe Ketel boerderij is het pilootproject bij uitstek van duurzame voeding in Brussel. Kom het ontdekken!
Activiteiten :  Bezoek van de site en de velden  In blik op het toekomstige renovatieproject van de boerderij  Ontmoeting van de startende boeren  Wandelingen en fietstochten  Workshops en animaties voor klein en groot (...)

Lire la suite de SAVE THE DATE - 10/06/2018

Praktische Gids bodemanalyse voor tellen in de stad

Is mijn grond gezond? Hieronder vindt u een praktische gids bodemanalyse voor telen in de stad.
Zin om uw eigen fruit en groenten te telen? Uitstekend idee! Maar hoe kunt u weten of uw grond gezond genoeg is? Twijfelt u, volg dan de bodemgids. Het is voor tuiniers een waar genoegen om heerlijke groenten uit de moestuin te telen en te consumeren. De kwaliteit van de producten hangt natuurlijk af van die van de grond: is de grond vruchtbaar? Rijk aan organische stoffen? Niet-verontreinigd? (...)

Lire la suite de Praktische Gids bodemanalyse voor tellen in de stad

Gemeentelijke vochtige gebied in de Neerpedestraat

Sinds verschillende jaren zet de gemeente Anderlecht zich in samenwerking met het Groen en Blauw Huis en het Brussels gewest in voor de bescherming van Neerpede. De bescherming van de biodiversiteit is een prioritaire doelstelling, vooral in vochtige milieus die kenmerkend zijn voor deze uitzonderlijke ruimte in Brussel.
Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist een gemeentelijk terrein in de Neerpedestraat tot natuurgebied om te vormen. Het gaat om het vochtige terrein (...)

Lire la suite de Gemeentelijke vochtige gebied in de Neerpedestraat