Maison verte et bleue Groen en blauw huis
Een plek van ontdekking en belangenbehartiging voor duurzaam voedsel in het hart van Neerpede
fr nl

Zondagen van de Natuurvriend

JPEGJPEG

Op sommige zondagen kunt u samen met een ervaren natuurgids de natuurlijke rijkdommen van Neerpede ontdekken. Afspraak om 14u voor een wandeling die tot ongeveer 16u duurt.

Een aantal zondagen gaan door in het Nederlands en de andere in het Frans.

ZO 22 SEP 2019 | DE ONBEMINDEN IN DE TUIN VAN HET GROEN EN BLAUW HUIS - Inès Trépant (FR)

In de nazomer gaan we op zoek naar de fauna en flora in de tuin van het Groen en Blauw Huis. We zullen vooral dieper ingaan op de onbeminde soorten. Door enkele geheimen over hun aanpassingsstrategieën en hun rol in het ecosysteem te onthullen, leren we hen anders te bekijken. Ze worden in onze harten “gerehabiliteerd” en zijn niet langer “gewoon”, maar worden “buitengewoon”.

ZO 27 OCT 2019 | OP ZOEK NAAR PADDESTOELEN IN HET NATUURGEBIED VAN DE VOGELZANGBEEK - Sabyne Lippens (FR)

Kom de paddestoelen van het natuurgebied van de Vogelzangbeek (13ha) ontdekken. Hun diversiteit is indrukwekkend, zowel qua vormen, kleuren als geuren ! Je komt alles te weten over hoe ze leven en zich voortplanten. We willen nog even beklemtonen dat paddestoelen plukken verboden is in het Brussels gewest. We zullen dan ook niet ingaan op de eetbaarheid van deze planten.

PAS OP : Afspraak om 14u rechtstreeks aan de ingang van het natuurgebied. Allée Hof ter Vleest, 1070 Anderlecht (uitgang metro CERIA, via de Bergensesteenweg).

ZO 24 NOV 2019 | DE NEERPEDEVALLEI : Dieren op het water en in het groen - Chris De Caluwé (NL)

Het Groen en blauw huis in Anderlecht is middenin de vallei van de Neerpedebeek gelegen. Een zone met veel groen en water, die nog deels ontsnapt aan de klauwen van de verstedelijking. Terwijl we wandelen hebben we vooral oog voor de vogels die op de vijvers leven, maar we kijken ook uit naar andere dieren. Onderweg staan we vaak stil, trek dus warme kleren aan. Een verrekijker is nuttig om de dieren beter te kunnen observeren en is bijgevolg altijd welkom !

  • 5€ (<8 jaar gratis)
  • Vereiste uitrusting: wandelschoenen (of laarzen), aan het weer aangepaste kleding; vergrootglas en verrekijker welkom; honden niet toegelaten.
  • Verzamelplaats: Ketelstraat 1A te 1070 Anderlecht (Groen en Blauw Huis), behalve indien anders aangegeven (zie verder).
  • Schrijf vooraf in via dit formulier
  • Het aantal deelnemers is beperkt.  [1]

Portfolio