Maison verte et bleue Groen en blauw huis
Een plek van ontdekking en belangenbehartiging voor duurzaam voedsel in het hart van Neerpede
fr nl

Groentenmanden

Wil je aan een SAGAL in uw buurt meedoen?

Een SAGAL is een solidaire aankoopgroep voor artisanale landbouw. De SAGAL “Vogelengas” bevindt zich in uw buurt. Deze SAGAL is een groep burgers, die dichtbij de “Vogelengas” streek wonen en in zee gaan met 2 groenten werkers, Nathalie en Gaël.

Dankzij een aansluiting aan een SAGAL kunt u gezondere, lokale en seizoensgebonden groenten eten. De SAGAL produceert uit de duurzame landbouw en verkoopt in korte ketels.

Elke week bestaat de mand uit 5 verschillende groenten en 1 aromatische stof. Deze mand is voorgezien voor 2 personen. U zult tegelijk traditionele groenten krijgen (salade, aubergine, courgette, radijs, tomaat, biet, venkel, snijbiet, bloemkool, basilicum, peterselie, kervel,…) en ook minder bekende groenten zoals de winterpostelein, de aardpeer, de boerenkool, de malve paprika, de gele tomaat en mizuna…

De SAGAL is ook een mooie manier om nieuwe buren te ontmoeten, om wat bij te praten, recepten uit te wisselen. Kortom, het is een ervaring met een heleboel ontdekkingen.

Bent u geïnteresseerd?

In praktijk:

  • U verbindt zich gedurende een jaar: het seizoen begint op 19 april en eindigt op 13 december 2018.
  • U betaalt 144€ elke trimester (d.w.z. 12€ per mand)
  • Elke donderdag tussen 19u en 19u30 haalt u uw mand af tegenover het veld (Rue du Chant d’oiseau (voorbij het voetbal terrein)).
  • 2 of 3 keer per jaar moet u aan de permanentie van de manden deelnemen. Het bestaat in komen 30 minuten vroeger een donderdag, die u zou passen.

Tegenwoordig zijn we een groep van 18 overtuigden door deze mooie ervaring. We zoeken nieuwe buren om mee te doen. Als u geïnteresseerd bent, neemt contact op met ons vóór 1 maart.
E-mail adres: laure0501@hotmail.com
Telefoonnummer : 0472/490.446